Maten

Varje morgon serveras frukost hemma hos mig kl 7. Basen brukar vara smörgås, frukt och grönt.
Klockan 9 har vi en fruktstund.
Klockan 11 serveras lunch, till maten finns alltid sallad, vatten, havredryck och standardmjölk.
På eftermiddagen äter vi mellanmål - kräm, fil, gröt eller bröd, frukt och grönt. De barn som stannar kvar lite längre får mer frukt under eftermiddagen.
 
Våra måltider lagas från grunden tillsammans med barnen. Så lär sig barnen mycket om hur mat blir till, vart den kommer ifrån, hygien, motorik och mycket mer. Vi försöker i stor utsträckning att äta vegetariskt men serverar fisk och kött en gång i veckan. Vi vill att barnen ska respektera våra djur och lära sig uppskatta en alternativ kost. I matlagningen undviker vi socker och "överbehandlade" produkter och satsar gärna på närodlat.
Trackback
RSS 2.0